OBEC VLASATICE
Jihomoravský krajJihomoravský kraj

Změna velikosti písma

Drobečková navigace

Úvodní stránka > Obecní úřad > Úřední deska > Oznámení opakovaného veřejného projednání dokumentace vlivů záměru na životní prostředí - Posuzování vlivů na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzo

Oznámení opakovaného veřejného projednání dokumentace vlivů záměru na životní prostředí - Posuzování vlivů na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzo



Vyvěšeno: 29. 7. 2024
Sejmuto: 4. 9. 2024
Posuzování vlivů na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon“) – oznámení opakovaného veřejného projednání dokumentace vlivů záměru na životní prostředí
 
Ministerstvo životního prostředí, jako příslušný úřad ve smyslu § 21 písm. c) a f) zákona, Vám oznamuje, že veřejné projednání ve smyslu § 17 zákona záměru „D52 Pohořelice - st. hranice ČR/Rakousko + SSUD Pohořelice“
se bude konat prezenční formou na níže uvedeném místě.
 
Místo:                  sál Radnice
                             Brněnská 2
                             691 23 Pohořelice
Datum zahájení:  3. září 2024 od 14:00 hod
 
Na veřejném projednání mohou být ve smyslu zákona projednány pouze vlivy záměru na životní prostředí a veřejné zdraví, nikoliv např. majetkové či politické aspekty, které nesouvisejí s vlivy záměru na životní prostředí. Veřejné projednání řídí výhradně zástupci MŽP v souladu s ustanovením § 3 odst. 6 vyhlášky MŽP č. 453/2017 Sb., o odborné způsobilosti a o úpravě některých dalších otázek souvisejících s posuzováním vlivů na životní prostředí, s tím, že tento řídící orgán uděluje slovo vystupujícím.
Na veřejném projednání mohou zúčastnění vznést své připomínky formou vystoupení, veškeré připomínky budou podkladem pro vydání závazného stanoviska k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí (stanoviska EIA) Ministerstva životního prostředí.
Veřejné projednání k předmětnému záměru proběhlo již dne 24. 4. 2024. V pozvánce na předmětné veřejné projednání ze dne 15. 4. 2024 č. j. MZP/2024/710/2459 bylo jednoznačně uvedeno, že veřejné projednání proběhne v českém jazyce a tlumočení do německého jazyka bude zajištěno. Ministerstvo životního prostředí zaslalo téhož dne předmětnou pozvánku včetně zdvořilostního překladu dotčenému státu (Rakousko). V rámci zdvořilostního překladu pozvánky byla nicméně nesprávně uvedena skutečnost, že tlumočení do německého jazyka nebude zajištěno. Tato chyba byla napravena až bezprostředně před konáním veřejného projednání, a to dopisem MŽP ze dne 19. 4. 2024 pod č. j. MZP/2024/710/2538, který obsahoval opravený zdvořilostní překlad a omluvu za chybu způsobenou překladatelskou agenturou. Za účelem
zajištění přístupu k informacím a možnosti aktivní účasti veřejnosti a dotčené veřejnosti i z dotčeného státu (Rakouska) v souladu s čl. 2 odst. 6 Úmluvy o posuzování vlivů na životní prostředí přesahujících hranice států (Espoo úmluva) bylo proto nařízeno konání opakovaného veřejného projednání.
 
Upozorňujeme, že připomínky uplatněné na veřejném projednání dne 24. 4. 2024 jsou však již nyní součástí procesu posuzování vlivů na životní prostředí a budou příslušným úřadem zohledněny v závazném stanovisku k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí ve smyslu § 9a odst. 1 zákona. Připomínky uplatněné na veřejném projednání dne 24. 4. 2024 není tedy nutné opětovně uplatnit na opakovaném veřejném projednání dne 3. 9. 2024.
 
Pro informaci uvádíme program opakovaného veřejného projednání:
• Zahájení opakovaného veřejného projednání;
• Představení účastníků, časová rekapitulace procesu EIA;
• Stručné představení záměru oznamovatelem (ŘSD, s.p.);
• Stručné vyhodnocení vlivů záměru na životní prostředí týmem zpracovatelky dokumentace;
• Vyjádření přítomných zástupců dotčených územních samosprávních celků;
• Vyjádření přítomných zástupců dotčených správních úřadů;
• Vyjádření přítomných zástupců dotčeného státu (Rakousko);
• Diskuze – dotazy a připomínky veřejnosti a spolků (zástupci jednotlivých stran budou v diskuzi odpovídat).
 
Dotčené územní samosprávné celky ve smyslu § 16 odst. 2 zákona neprodleně zveřejní informaci o místě a času konání opakovaného veřejného projednání na úředních deskách, a to po dobu končící dnem následujícím po dni, kdy se veřejné projednání konalo. Zároveň v souladu s § 16 odst. 2 zákona dotčené územní samosprávné celky vyrozumí elektronickou datovou nebo e-mailovou zprávou (adela.prochazkova@mzp.cz), popř. písemně příslušný úřad o dni zveřejnění informace o opakovaném veřejném projednání na úřední desce, a to v nejkratším možném termínu.
 
Dotčený stát neprodleně zveřejní informaci o místě a času konání opakovaného veřejného projednání na úředních deskách (ve smyslu § 16 odst. 2 zákona).
 
 
V souladu s § 16 odst. 1 zákona je tato pozvánka (včetně veškerých informací o záměru) zveřejněna rovněž v Informačním systému EIA na internetových stránkách www.mzp.cz/eia, pod kódem záměru MZP511, resp. přímo na následujícím odkazu (D52 Pohořelice - st. hranice ČR/Rakousko + SSUD Pohořelice).
Oznamovatel zajistí na opakovaném veřejném projednání účast kolektivu zpracovatelky dokumentace vlivů záměru na životní prostředí.
Upozorňujeme, že opakované veřejné projednání proběhne v českém jazyce a bude tlumočeno do německého jazyka.
Upozorňujeme, že z celého průběhu opakovaného veřejného projednání bude v souladu s § 17 odst. 5 zákona pořízen zvukový záznam. Vše, co na opakovaném veřejném projednání zazní, včetně osobních údajů, se stane součástí zvukového záznamu. Přestože zvukový záznam slouží výhradně pro potřeby příslušného úřadu, může být na žádost zpřístupněn podle zvláštních právních předpisů.

Přílohy:


Zpět na přehled
Naposledy změněno: 30. 07. 2024 7:12